Cumartesi, Şubat 07, 2009

VDSL Geldi Gelecek....

Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom, şubat ayında mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini devreye sokmaya hazırlanıyor.
Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom (TT), mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini başlatmaya hazırlanıyor. TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak ve 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL’de 4 megabit olan hız da bir anda 8’e katlanmış olacak.

VDSL2 sayesinde bireysel kullanıcılar da oldukça gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olabilecekler. Örnek vermek gerekirse, 700 MB’lık DivX formatında bir film, VDSL2 sayesinde 4 dakikada, 5 MB büyüklüğünde bir müzik dosyası ise 25 saniyede bilgisayara yüklenebilecek.

TT ayrıca internet erişimindeki hız kapasitesini de kademeli olarak artıracak. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TT yetkilileri, hız artışıyla birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

Tarifeler şöyle bekleniyor:

16 Mbit bağlantı için aylık 98 YTL
32 Mbit bağlantı için aylık 128 YTL

VDSL ile ilgili geniş bilgi için: TIKLAYIN!

Kaynak: Haber7.com; Bildirgec.org

Hiç yorum yok: