Cuma, Ekim 06, 2006

WriteToMyBlog

\

WriteToMyBlog internet tabanlı bir kelime işlemcisi. Amacı internet üzerinden blogunuza yazı eklemek. Çoğu blog yazılımını destekliyor gözüküyor.

Tabii ki şu anda beta sürümünde olan servis bedava ve Üyelik gerektirmiyor.

Kendi çizgi filmini kendin yap


\
Lost Marble firmasının yapmış oldugu Moho programı ile artık kendi 2D animasyonlarınızı (çizgifilm) yapmanız çok kolay. Buradan sitesine ulaşabileceginiz moho programı ile yapılmış bir kaç örnegi görmek için buraya bakabilirsiniz.

Programı kullanırken her kareyi farklı görüntüleyip birleştirmek gibi bir seri zorunlulugunuz yok. Başlagıç ve bitiş noktalarını belirterek karakterinizin hareketini saglıyabilirsiniz, farklı katmanlar ile daha kullanışlı tasarımlar gerçekleştirmenizi saglayan moho anime ilgisi olan arkadaşlar için kaçırılmaması gereken bir deneyim.

Perşembe, Ekim 05, 2006

Google'dan Yeni Arama Motoru:Searchmash


Google, koltuğunu sağlamlaştırmak için yeni arama motorunu devreye sokarak test çalışmalarına başladı. Farklı bir arayüz ve değişik seçenekler, bu arama motorunda bulunuyor.

Testleri devam eden yeni arama motorunun adın Searchmash. http://www.searchmash.com adresinden ulaşabileceğiniz sitede yaptığınız arama sonuçları tıpkı Google'da olduğu gibi listeleniyor. Ancak arama sonuçlarındaki bağlantıya tıkladığınızda size bazı seçenekler sunuluyor.

Bir diğer yenilik te, arama yaptığınızda çıkan sonuçlardan bir sonraki sayfaya geçmek istediğinizde, yeni bir sayfa açılmadan aynı sayfa üzerinde 2. sayfanın geliyor olması.

BenQ-Siemens black box

BenQ-Siemens'in konsept telefonu Black Box gelecekteki telefonların nasıl olacaklarını gösteriyor.tamamen dokunmatik ekran olan bu telefonda hiç tuş yok ve seçilen uygulama tüm ekranı kaplayabiliyor..detaylı bilgi burada ve burada..

TÜRK yapımı bir müzik oynatıcısı:LivaX

LivaX bedava ve tamamen TÜRK yapımı bir müzik oynatıcısıdır.



Desteklenen dosya türleri
Cda,Mp2,Mp3,Ogg,Wma,,Flac,Fla,Wav,Mo3,Xm,Mod,Mod,S 3m,IT,Mtm,Umx

Desteklenen playlist formatları
M3u & Pls playlist dosyaları

Ekolayzer
Club, dance,live,party,pop,rock,techno... presetli 10 bantlı ekolayzer

Audio CD Kopyalama
Favorie Audio CD'lerinizi MP3,OGG,WMA,Wav olarak kaydedin.

Internet Radyo Alıcısı
İnternet'ten radyon dinleyip kayıt alabilirsiniz.

Canlandırma Eklentileri
Sonique canlandırma eklentilerini kullanın!

Müzik arama
Müziğinizi kolayca bulun.

Sessizlik algılama
Artık sessizlik yok!

Fade In/Fade Out
Parçalar arasında yumuşak geçişle

Dosya Boyutu 3.36 mb
indir

Windows XP USB Stick Edition

Windows XP USB Stick Edition çalışan 60 MB Windows XP sadeleştirilmiş windows. Bunu sistem çökmelerinde kullanabilirsiniz...

http://www.hemenpaylas.com/download/1593404/XPUSB.rar.html

şifre: turkconnect.com


Voip Discount:Bilgisayardan sabit telefonu bedava arayabilirsiniz


Voip Discount ile net bağlantısı olan bir bilgisayardan sabit telefonu arayabilirsiniz, bu program ile sabit telefonları ve hatta cep telefonlarını bile arayabilirsiniz.Elbetteki + kullanımlar için + ücretler ödemek söz konusu.Sadece indirin ve birkaç yerle birkaç dakika görüşün. Bilginize sunulur...
Buradan indirilir

Youtube videolarını kaydedin hem de Türkçe!


http://youtube.dossya.com


Youtube'dan video indirmek için artık ekstra program indirmenize gerek yok. İstediğiniz videoyu yukarıdaki siteyi kullanarak hard diskinize indirebilirsiniz. Yapmanız gereken tekşey video linkini girmek...

Salı, Ekim 03, 2006

Apple iPhone


\



Nasıl çekici değil mi?Bu blog, internette gezinip duran sahte ama şık iPhone tasarımlarını topluyor.

90 Dolara Bilgisayar

Apple'ın Mac Mini modelleri masaüstü bilgisayarları yeterince küçültmüştü. Ancak öyle görünüyor ki bu bile yeterli değil. Northec firması tarafından geliştirilen yeni PC'ler bu alanda sınırların daha da zorlanacağını gösteriyor.

Northec tarafından üretilien, MicroClient Jr. adlı PC modeli neredeyse avuç içi kadar bir şey.

MicroClient Jr, X86 tabanlı işlemci, 128 MB bellek içermekte. Linux, Windows CE veya gömülü biçimde Windows XP işletim sistemlerinin kullanlmasına imkan veriyor.

Bağlantı seçeneklerinde COM, Ethernet ve USB gibi seçenekler bulunuyor. PC'nin ilan edilen birim satış fiyatı ise 90 dolar.

Pazartesi, Ekim 02, 2006

İlginç bir ürün: USB bağlantılı pil

USB arabirimi, şimdiye kadarki en başarılı PC arabirimi olma yolunda ilerliyor. İlk kullanıma sunulduğunda pek ilgi görmeyen USB, USB 2.0 sürümüyle birlikte tam anlamıyla coştu ve her türlü cihazda karşımıza çıkmaya başladı. USB kullanan ilginç yeni bir ürünse, sahip olduğu USB bağlantısıyla direkt olarak USB portuna takılıp şarj olabilen kalem piller.

Moixa Energy Ltd firmasının USBCell ismiyle piyasaya sürmeye hazırladığı ürün, dışarıdan bakıldığında bildiğimiz kalem pillerden farksız, ve uygulamada da kalem pil olarak iş görüyor. Ürünün farkı, üst kısmı açıldığında ortaya bir USB portu çıkması. Pili eğer bu porttan bilgisayarınıza takarsanız, pil şarj oluyor. Dolayısıyla, ayrıca şarj cihazı vs. gerektirmeden, bilgisayarınızdan şarj edebildiğiniz pillere sahip oluyorsunuz.

Moxia'nın ilk USBCell ürünleri, 1.2 Volt gerilim ve 1300mAH kapasite sağlıyor. NiMH tipindeki piller, USB portundan 5 saat şarj edildiğinde %90 oranda dolabiliyor. Ayrıca piller NiMH uyumlu normal şarj cihazlarıyla da şarj edilebiliyorlar.

İlk olarak İngiltere'de satışa sunulacak olan pillerin iki tanesi 13 Sterlin (yaklaşık 35 YTL) fiyatla piyasaya sunulacağı belirtiliyor. Ürünün web sitesi ve detaylı bilgiler için tıklayınız







NVidia cep telefonu işine girdi

Daha önce haberini burada yayınladığımız nVidia GoForce 5500 mobil işlemcisini kullanan ürünler piyasaya çıkmaya başladıkça, GoForce' un gücü ve yapabildikleri daha iyi anlaşılır hale geliyor. Mobil işlemcinin özelliklerini ve yapabildiklerini görebilmek için bu linke tıklayabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse, mobil cihazlara 24bit ses işleme, DVD kalitesinde video oynatma, 1024x768' e kadar ekran çözünürlüğü destekleme gibi özellikler kazandıran bu işlemci 200MHz çekirdek saat hızı ve 640kb tampon belleğe sahip. Ayrıca 2MB, 8MB sabit bellekli ve 32MB'a kadar harici bellek destekli olmak üzere 3 farklı tipi bulunmakta.

GoForce 5500 şimdi de DVB-H mobil cihazlara hayat veriyor. DVB-H (Digital Video Broadcasting for handheld) kısaca mobil cihazlarda dijital video yayını anlamına geliyor. Bu kadar güçlü multimedya özelliklerine sahip olan bir işlemcinin bu pazarda kullanılması oldukça isabetli ve doğru bir karar gibi duruyor. İlk kez DVB-H cihazlarda kullanılan GoForce işlemcisi, mobil televizyon için donanımsal işlemciye sahip olduğu için pil ömrünü de uzatıyor.

Turkcell, TurkcellPDA’yi Hizmete Sundu

Turkcell, modern hayatın tüm iletişim ve eğlence ihtiyaçlarına bir arada cevap veren TurkcellPDA’yi kullanıcıların beğenisine sunuyor. EDGE üzerinden Internet sayfalarında hızlı dolaşım, anında e-posta okuma ve cevaplama, ekli ofis dosyalarını açıp üzerinde güncelleme yapma ve daha birçok ofis uygulamasına uzaktan erişim sağlayan TurkcellPDA, bu özelliklerinin yanında, 2MP kamerası, MP3 çaları, üstün ses kalitesi ve tasarımıyla da gelişmiş bir cep telefonundan beklenen tüm özellikleri barındırıyor.
Turkcell’in 5-10 Eylül 2006 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü’nde düzenlenen “CeBIT Bilişim Eurasia”da ilk kez sergilediği TurkcellPDA, kullanıcıların en güncel e-postalarına, randevu ve adres defteri bilgilerine her an ceplerinden ulaşabilmelerini sağlıyor.

Microsoft Exchange e-postalarını, herhangi bir donanım veya yazılım arabirimine ihtiyaç duymaksızın anında cihaza ulaştıran (push email) TurkcellPDA, bu sayede, yeni eklenen veya değişikliğe uğrayan “Contacts”, “Calendar” ve “Tasks” öğelerini de anında güncelleyebiliyor. Ayrıca, şirket e-posta sunucusu kayıtlarında arama yaparak, TurkcellPDA’de kayıtlı olmayan kişilerin iletişim bilgilerine anında ulaşmak da mümkün. Kablosuz ağları da (WLAN) destekleyen TurkcellPDA, gerekli uyarlama ve ayarlar yapıldığında kurumsal veri ağlarına erişerek birçok ofis uygulamasının kullanılmasına olanak sağlıyor.

TurkcellPDA, kullanıcılara ofis ortamının tüm rahatlığını sunmanın yanı sıra kullanım ve kurulum kolaylığı sağlaması, kamerası, MP3 çaları ve tasarımıyla da gelişmiş bir cep telefonundan beklenen tüm özellikleri barındırıyor.

2MP kamera ile yüksek çözünürlükte çekilen fotoğrafları saklama ve TurkcellMMS ile paylaşabilme imkanı sunan TurkcellPDA, kullanıcılara üstün kalitede müzik dinleme ve video izleme keyfi de sağlıyor. TurkcellPDA, TurkcellExtra mağazalarında, Turkcell Abone Merkezleri’nde ve KVK Shop’larda satılıyor. Ayrıca CepBizden kampanyası dahilinde Turkcell müşterileri TurkcellPDA’ye farklı aylık ödeme seçenekleriyle de sahip olabiliyor.

Bu Yıl Kablosuz USB Cihazlar Yılı Olacak

San Francisco'daki Intel Developer Forum sırasında Itanium, Xeon ve Core 2 Quad (4'lü işlemci) kadar konuşulan başka bir konu daha vardı. O da kablosuz USB cihazların hızla gelmekte olduğu. 480 Mbps'e ulaşan hızla veri aktarımı yapabilen USB alıcı/vericili digital kamera ya da cep telefonlarının yılbaşı civarında pazara sunulması bekleniyor. Bilgisayarlar ise seneye.

USB Uygulayıcıları Forumu (USB Implementers Forum - USB-IF), kablosuz USB spesifikasyonuna uygun olan cihazları sertifikalamaya hazır olduklarını duyurdular. Bu cihazlar bilgisayarların çoğunda olan yuvayı kullanmadan da USB cihazlardan veri aktarımına izin veriyor.

Bu yeni inisiyatif, bir anlamda kablosuz cep telefon kulaklıkları dışında uygulama alanı bulamamış olan Bluetooth'a benziyor.

USB-IF Başkanı ve Intel'in teknoloji stratejisti Jeff Ravencraft, Bluetooth'un uygulama alanının gelişmemiş oluşunu, sadece 1 Mbps düzeyinde veri transfer hızına sahip olmasıyla açıklıyor. USB 2.0 ise 480 Mbps'e erişebiliyor.

Bu nedenle de büyük miktarda veri transferlerinde Bluetooth tercih edilmiyor. Ravencraft ilave ediyor :

    Bluetooth pil açısından da verimli değil. USB ise veri aktarımı sırasında, Wi-Fi'den 10 ve Bluetooth'dan 50-70 kat daha verimli.

Yani şimdi veri aktarımında tek ihtiyacınız, alıcısı olan bir USB cihazı. Dijital kamera türü bir cihazla, USB kameranızdan bilgisayarınıza fotoğraf göndermek için veri almaya müsait bir USB cihazınız olması yeterli.

Gerçi bunu yapabilmek için, dijital kameraların ya da MP3 çalarların, bilgisayarların, yazıcıların ve diğer cihazların önce veri aktarımında bulunduğu cihazı ve cihazın da bunları tanıması yani arada bir ilişki tanımlanması gerekiyor.

Şu anda, veri almak ve göndermek için gereken USB cihazlar, yaygın kullanımı olan Flash sürücülerden daha büyük değil. İçlerinde bir flash hafıza ve bir de alıcı/verici bulunuyor.

Ravencraft, bilgisayar üreticilerin USB-IF transmisyonları ana karta monte edebileceğini düşünüyor. Kablosuz USB içeren sayısal cihazların yani kamera ya da cep telefonları gibi cihazların ise ABD'de yılbaşı civarı pazara çıkabileceği bildiriliyor. Bilgisayarların ise bu eğilimi gelecek yıl uygulamaya başlamaları planlanıyor.

Kablosuz USB programı ve bir cihaza sertifika almanın yolları USB-IF sitesinde görülebilir.

Çalınan telefonlar artık çığlık atacak

İngiltere'de yeni kullanıma sunulan bir hizmet sayesinde çalınan cep telefonu yüksek sesle çığlık atacak. "Remote XT" adlı sistem sayesinde çığlığın yanı sıra cep telefonundaki bütün bilgiler merkezi bilgisayara aktarıldıktan sonra siliniyor.

İnsan çığlığına benzer yüksek sesle çığlık atacak cep telefonunu susturmak için pili çıkarmak gerekiyor. Hırsızın pili tekrar takması halinde cep telefonu çığlık sesi çıkarmaya devam ediyor. Bu şekilde çalınan cep telefonların satılması imkansız hale geliyor.

"Remote XT" adlı şirketten Mark Whiteman, "Telefon çalındığı zaman değersizleşiyor. Cep telefonu pazardan çalınan cep telefonları tamamen silinecek. Çalınan cep telefonlarından para kazananlar için büyük bir afet olacak." dedi.

Sistem, cep telefonu sahibinin şirkete çalındığı yönde ihbar vermesi ile harekete geçiyor. Cep telefonundaki bilgilerin aktarılması sonrası bilgiler siliniyor. Cep telefonuna yeni kart takılsa bile kullanılamıyor.

HP iPAQ rx5900


\

Hp'den size 3.5 inçlik bir yol arkadaşı Hp ipaq rx590 . Cebinize sığacak bir bilgisayar birde wifi ağı buldunuz mu adrenalinizin tavan yapacğından şüpheniz olmasın.

Matbaadan Hızlı Yazıcı

Gutenberg'in matbaayı icat ettiği günden bu yana baskı teknolojisi çok gelişti. Artık fotoğraf kalitesinde çıktı almak çok kolay. Geriye ne mi kaldı? Hızlı çıktı...
Daha hızlı çıkış alabilmenin yollarını mı arıyorsunuz? O zaman sıkı durun; Bu yazıcı dakikada 1000 sayfa basıyor. İsrailli iki gencin geliştirdiği teknoloji, LCD ekran teknolojisine benziyor. Bir A4 kâğıdı büyüklüğünde baskı kafası bulunan yazıcının üzerinde on binlerce mikro boyutta mürekkep püskürtmeli baskı ucu bulunuyor. Yazıcı tek seferde bu baskı kafaları ile dijital ortamdan basılı ortama yazıyı veya resmi aktarıyor.

Kod adı Jetrix
Yazıcının kafasının oynaması veya kâğıdın sarılması gerekmediği için baskı işlemi mikro saniyeler içinde tamamlanıyor. JeTrix isimli teknolojinin gelecek 5 sene içinde piyasaya sürülebilecek hale gelebileceğini belirten geliştiriciler klasik matbaanın kökünü kurutabilirler.

Apple, İşletim Sistemini Yeniledi

SDN'de sık sık Windows Vista'dan bahsediyoruz. Apple'ın tasarım harikası MAC OS'unu unutmadık tabii ki. Mac OS X 10.4.8'in yeni özellikleri bu haberde.

Tiger olarak adlandırılan işletim sisteminin yeni versiyonu, geçtiğimiz Cuma günü güncellendi. Gelen yenilikler arasında; yazıcı ile yaşanan sorunlar, ağ bağlantısı sorunları giderilerek daha stabil bir işletim sistemi olma yolunda adımlar bulunuyor. Bunun dışında, yeni iPod modellerinin bilgisayara bağlanması ve senkronize edilmesi de daha başarılı hale getirilmiş durumda.

Image
MAC OS, görenleri hayran bırakıyor.

Leopard ne zaman geliyor?
Şu anda güncellenen sürümün yanı sıra yakında çıkması beklenen yeni sürümü de hatırlatmış olalım. Mac OS X 10.5 olarak çıkacak bu sürümün kod adı ise Leopard. İşletim sisteminin, önceki sürümlere göre daha ciddi farklılıklarla iyileştirileceği de söylenenler arasında.

2007'de kullanıcılara sunulacak olan Leopard'ın Windows Vista ile kapışması bekleniyor.