Pazartesi, Ekim 02, 2006

İlginç bir ürün: USB bağlantılı pil

USB arabirimi, şimdiye kadarki en başarılı PC arabirimi olma yolunda ilerliyor. İlk kullanıma sunulduğunda pek ilgi görmeyen USB, USB 2.0 sürümüyle birlikte tam anlamıyla coştu ve her türlü cihazda karşımıza çıkmaya başladı. USB kullanan ilginç yeni bir ürünse, sahip olduğu USB bağlantısıyla direkt olarak USB portuna takılıp şarj olabilen kalem piller.

Moixa Energy Ltd firmasının USBCell ismiyle piyasaya sürmeye hazırladığı ürün, dışarıdan bakıldığında bildiğimiz kalem pillerden farksız, ve uygulamada da kalem pil olarak iş görüyor. Ürünün farkı, üst kısmı açıldığında ortaya bir USB portu çıkması. Pili eğer bu porttan bilgisayarınıza takarsanız, pil şarj oluyor. Dolayısıyla, ayrıca şarj cihazı vs. gerektirmeden, bilgisayarınızdan şarj edebildiğiniz pillere sahip oluyorsunuz.

Moxia'nın ilk USBCell ürünleri, 1.2 Volt gerilim ve 1300mAH kapasite sağlıyor. NiMH tipindeki piller, USB portundan 5 saat şarj edildiğinde %90 oranda dolabiliyor. Ayrıca piller NiMH uyumlu normal şarj cihazlarıyla da şarj edilebiliyorlar.

İlk olarak İngiltere'de satışa sunulacak olan pillerin iki tanesi 13 Sterlin (yaklaşık 35 YTL) fiyatla piyasaya sunulacağı belirtiliyor. Ürünün web sitesi ve detaylı bilgiler için tıklayınız







Hiç yorum yok: