Salı, Ekim 31, 2006

Vista’nın Güvenlik Duvarı Aşıldı

Merkezi Florida’da bulunan Authentium adlı güvenlik sağlayıcı bir şirket, Microsoft’un Vista işletim sistemindeki güvenlik önlemlerini geçmenin yolunu bulduğunu söyledi. Şirket yaptığı açıklamada, Microsoft’un, Vista’nın çekirdeğine girişi sağlayan kodları vermesini daha fazla bekleyemeyeceğini belirtti.

Bu açıklama, Microsoft ve McAfee ve Symantec gibi güvenlik sağlayıcı şirketler arasındaki savaşta yaşanan son gelişme oldu.

Bu şirketler Microsoft’un, kendi güvenlik sağlayıcı ürünleri lehine avantajlı bir durum yaratmak için Vista’nın çekirdeğine girişi sağlayan bilgileri vermemek için ayak dirediğine inanıyorlar.

Windows XP’nin 64 bit’lik versiyonunda bulunan PatcGuard, Vista için Kasım ayına kadar hazır olamayacak. Fakat Microsoft Vista’yı Kasım ayında piyasaya sunmayı planlıyor.

Dolayısıyla Vista’nın çekirdeğine yönelik bir müdahale olduğunda, PatcGuard sistemin kapanmasına neden olacak.

Authentium ise, PatcGuard’ı geçmenin bir yolunu bulduğunu, dolayısıyla müşterilerine gerekli güvenlik hizmetini vereceğini söyledi. Şirketin pazarlama bölümünün başkan yardımcısı Corey O’Donnell, “Bizim işimiz beklemek değil. İnternet korsanları beklemeyecekler”, dedi.
O’Donnell, PatchGuard güvenliğinin o kadar önemli olmadığını, sadece vasat internet korsanları için caydırıcı olduğunu, fakat diğerlerini durduramayacağını söyledi.

Microsoft ise yaptığı açıklamada, bu uygulamanın Authentium kullanıcılarını risk altına sokacağını çünkü, çekirdeği koruyan güvenlik duvarının aşılmasının Windows’un güvenliğini azaltacağını söyledi.
Vista çekirdeği üzerine Microsoft ile sürekli kavga eden Symantec ise, güvenlik yazılımının PatchGuard’ı atlaması fikrine karşı çıktı. Symantec sözcüsü Chris Paden yaptığı açıklamada, “Bu konuda Microsoft ile beraber çalışmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Kullanıcılarımızı PatchGuard tarafından devre dışı bırakılmak gibi bir riske atmak istemiyoruz”, dedi.

Microsoft ve Authentium yetkililer ise haftalık toplantılar yaparak konu üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.

Hiç yorum yok: