Salı, Ekim 31, 2006

Herkese Bedava İnternete Erişim İmkanı

Türkiye’nin her yerine, bütün vatandaşların internet hizmetinden faydalanabileceği “Kamu İnternet Erişim Merkezleri” kuruluyor. 4500 ayrı merkezde aynı anda 90.000 kişi internete irişim imkanı bulacak.
Kamu İnternet Erişim Merkezleri’nde vatandaşlar e-devlet, e-eğitim, e-bankacılık, e-alışveriş gibi hizmetler için imternetten faydalanabilecekler, bilgisayarları çeşitli ihtiyaçları için kullanabilecekler.

Bu merkezlerin kurulmasına gelecek yıl başlanması ve projenin 9 ayda bitirilmesi planlanıyor. Maliyetin ise 66 milyon avro olacağı tahmin ediliyor.

Merkezlerde aynı anda 20 kişi bilgisayar ve interneti kullanabilecek. Ayrıca her merkezde 1 adet projeksiyon cihazı, lazer yazıcı, dijital internet kamerası ve çoklu ortam kütüphanesi bulunacak. Ayrıca bir yıl içinde 1000 kişinin de bu merkezlerde eğitim alması planlanıyor.

Kamu İnternet erişim Merkezleri, halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, kütüphaneler, e-devlet hizmeti verecek hastane ve İŞ-KUR binaları gibi yerler, yerel yönetim binaları, organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerinde kurulabilecek.

Gönüllü vakıf binalarında da açılabilecek merkezler, özel sektör tarafından da kurulabilecek.

Toplam 4 bin 500 adet kamu internet erişim merkezi açılması planlanıyor.

Hiç yorum yok: