Çarşamba, Ekim 11, 2006

Google'dan Microsoft'a Darbe:Google Office

Google ,Microsoft'a karşı hamlelerini sıklaştırıyor...
Microsoft Office'e karşılık Office'i internete taşıyor
hem hızlı hem silinme tehlikesi yok ve birçok dosya desteği örneğin PDF.


Google Docs & Spreadsheets Google, Writely‘yi satın almasından sonra ilk önce servisin kullanıcı hesaplarını Google ile birleştirmesi ve bugün de yeni servisi olan Google Docs & Spreadsheets‘i yayına alması ile Writely markasına son vermiş oldu.

Eğer www.writely.com‘a girecek olursanız otomatik olarak docs.google.com adresine yönlendirilecek ve buraya Google hesabınızla giriş yapmanız istenecektir.

Giriş yaptığınızda artık Word ve Excel dosyalarını web üzerinden yaratabileceğiniz, düzenleyebileceğiniz ve kaydedebileceğiniz arayüzü kullanabiliyorsunuz.

Google Spreadsheets zaten bir süre önce yayına alınmıştı, Writely‘nin de eklenmesi ile ortaya çıkan bu yeni ürün Google‘ın Online Office hedefinin ipuçlarını veriyor diyebiliriz.

Google, bu hizmet için, 2006 başında geliştirdiği internet üzerinden metin yazma programı 'Writely' ile arşivleme ve paylaşma sistemi 'Spreadsheets''i birleştirdi. İnternet kullanıcılarının, bundan yararlanabilmek için programı bilgisayarlarına yüklemesi gerekmiyor.

Kullanıcılar, bu hizmetten yararlanarak yeni belge hazırlayabildikleri gibi Excel, Word...vs programlarla hazırlanmış belgeleri de yeniden işleyip arşivleyebiliyor, diğer insanlarla paylaşabiliyor. Bu işlemler, internete bağlı herhangi bir bilgisayardan yapılabiliyor.

Bu hamle, yazılım devi Microsoft'un egemenliğindeki internet sektöründe ücretsiz yazılımlarla atılan büyük bir rekabet adımı anlamına geliyor. Çünkü Microsoft, gelirinin büyük kısmını, tanesi yaklaşık 400 dolara sattığı Office programının satışından elde ediyor.

Microsoft, Office'nin 2007 sürümünü birkaç haftaya kadar çıkaracak.

Hiç yorum yok: